Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Димитров разкри какво очаква от младежите

Александър Димитров
Снимка: Sportal.bg

"Желанието ми е отборът да продължи със своите добри игри и да се класираме. Българският дух е толкова силен, че планини можем да поместим. Но за съжаление не сме единни". Това заяви днес на пресконференция Александър Димитров.

Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол бе доволен от представянето на нашите в започналите квалификации. Както е известно, отборът на България победи състава на Естория с 4:0 и завърши 0:0 с тима на Русия.

"Футболистите ни не отстъпваха на тези на Русия, чиято цена е между 10 и 20 милиона евро. Характерът, който показаха, ме впечатли. Руснаците бяха пределно мобилизирани да спечелят в София и го доказва фактът, че дойдоха с чартър три дни преди мача", разкри специалистът. Според Александър Димитров у нас има доста таланти и доказателството е, че в последните 10 години три пъти сме класирали юношите сред най-добрите осем отбора на европейски първенства. При младежите обаче нямаме успех вече 30 години.

"Губи се нишката между 19 и 21 години. Нямаме смелост и търпение да налагаме в мъжкия футбол момчета в тази възраст и това е основната причина. Знам какво прави Балъков и го подкрепям. Но трябва да го направят и клубовете, без тяхното съдействие няма да се получи. Неговата концепция е взаимствана от страни с традиции в работата с деца и юноши. За да има резултат от изготвената методика е нужен дълъг период от време - поне 10 години. В нея е разработена подробно методиката за подготовка от 6 до 21 години - всеки ден, месец, година. И постоянно се правят тестове, които показват дали младите футболисти се развиват", обясни младият специалист. Чуйте още от него:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени