Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фондация дава топъл обяд на стотици души в неравностойно положение във Велико Търново

| обновено на 15.09.19 в 16:25

Стотици хора в неравностойно положение от Велико Търново получиха топъл обяд, който беше приготвен от доброволци и раздаден от фондация „Генерал Протогеров“. Заедно с благотворителната инициатива в музей на открито бяха представени бита, културата и военното дело на предците н

Хиляда порции топъл обяд раздаде във великотърновския парк „Марно поле“ фондация „Генерал Протогеров“, заяви заместник-председателят на организацията Александър Карачолев:

„Има боб, кюфте, има хляб, десерт, минерална вода – всичко необходимо за един добър обяд. Наистина, има много нуждаещи се, но затова сме се приготвили и помагаме“.

„Идеята е превъзходна за мен. Много е мило и хубав жест е това към хората“, споделиха част от получилите топъл обяд, а в съседство на полевата кухня можеше да бъдат видени и докоснати стари оръжия, които предизвикаха интереса на посетителите:

„Да видим последните български оръжия какви са били“;

„Интересно ми е как се е развила самата технология на оръжията от преди до сега“;

„Аз съм историк, винаги съм искал да видя нагледно оръжията, за които съм учил“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия

Още от