Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха нов председател на спортната федерация на глухите

Николай Бозев
Снимка: vzaimno.com

На извънредното изборно събрание за нов председател на спортната федерация на глухите в България единодушно беше избран досегашният изпълнителен директор Николай Бозев.

Промяната на върха в централата е поради кончината на дългогодишния шеф Николай Николов. Регистрираните представители на клубове от цялата страна избраха и с пълно мнозинство новия управителен съвет, който ще бъде регистриран в съда и започва активна работа. В него като зам.председатели влязоха Сашо Йовков и Христо Станойчев. За членове доверие беше гласувано на Атанас Иванов, Йордан Божилов, Веселин Хрисчев и Михаил Пейчев.

„На всички все още ни е много мъчно и тъжно за смъртта на председателя Николай Николов, но по закон трябваше да проведем това събрание, защото иначе не можем да вършим нито административна дейност, нито спортна . Всичко, което съм научил от Николай Николов, ще го приложа в работата си във федерацията. Честността и обичта към спортистите с увреден слух бяха основен приоритет на досегашния ни ръководител и това задължително ще продължи. Много работа ни чака и започваме веднага по задачите, които ни предстоят. Джудистите, борците и националите по карате водят подготовка за Европейски първенства и в момента са на лагер. Като цел съм си поставил да обиколя много училища в страната, където учат деца със слухови проблеми и да ги приобщим към спорта чрез клубовете в общините”, каза новият председател Николай Бозев .

Първото голямо събитие извън България за спортистите с увреден слух ще бъде от 5 до 10 октомври в Белгия на европейското по джудо


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени