Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боряна Калейн ще се бори за отличията на обръч и топка на световното в Баку

Боряна Калейн
Снимка: БНР

Боряна Калейн се класира за финалите с обръч и с топка на световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Баку.

С оценка от 21.600 точки и с 8-ми резултат възпитаничката на Мариана Памукова ще се бори за отличията във финала с обръч, а в този с топка влиза сред осемте най-добри с трета оценка – 21.450 точки.

"Мисля, че изиграх много хубаво съчетание и съм много доволна от себе си. Нямам забележки по оценката, наистина смятам, че това което изиграх беше много добро“, сподели след съчетанието с топка Боряна Калейн.

За съжаление грешката в началото на композицията с топка, неточностите и спестените елементи в това с обръч лишиха Катрин Тасева от участие във финалите и та двата уреда. Оценките от 19.500 точки (топка) и 20.400 точки (обръч) наредиха българката съответно на 22-ро и на 18-то място в квалификацията.

„Не съм доволна от изиграването днес. Не показах това, което исках да покажа. Търгнах с грешка, а тръгнеш ли с грешка те отписват тотално. След това имаше пак някакви неточности. Днес не се получиха нещата, за съжаление“, каза след представянето си Катрин Тасева.

В квалификацията за многобоя след втория състезателен ден Боряна Калейн е на 3-та позиция със сбор от 43.050 точки. Катрин Тасева е 16-та с актив от 39.900 точки. С най-висок резултат за сега е рускинята Дина Аверина – 47.350 точки, следвана от Линой Ашрам (Израел)– 44.800 точки.

Снимка

В отборната надпревара нашите момичетата отстъпиха с две позиции в сравнение с първия ден и за сега са 6-ти с 82.950 точки. Първото място заемат състезателките на Русия – 93.950 точки, а втори и трети са тимовете на Израел – 87.650 точки и на Италия – 85.100 точки. Четвърти и пети  са представителките на Беларус – 82.950 точки и на САЩ - 83.300 точки.

Утре състезанията продължават като гимнастичките ще представят съчетанията с бухалки и с лента. Българките са във втората група за деня от 12.55 часа българско време и ще играят с бухалки. В надпреварата се включва и капитанът на националния ни отбор Невяна Владинова, която е със стартов номер 11, Катрин Тасева ще излезе 13-та, а Боряна Калейн ще е 15-та подред.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени