Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без избори за кмет в 17 населени места в Сливенско

Снимка: Ани Петрова

Седемнадесет политически партии, четири партийни коалиции, три местни коалиции и един независим инициативен комитет са регистрирани за участие в местните избори в община Сливен. Това обяви говорителят на Общинската избирателна комисия Стели Стефанова.

143 хиляди души предстои да гласуват в общо 181 секции.

Стефанова обяви, че ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака“, „Нова алтернатива“ и „Възраждане“ ще участват в предизборната надпревара за кмет на Сливен с партийни кандидати. Тя заяви, че някои от партиите са предпочели да участват само в избора за общински съветници.

„По-голямата част са за трите избора – за кмет на общината, за общински съветници и за кметове на кметства, като това не означава, че в момента на регистрация на листите, примерно, от всичките села, в които са се регистрирали, че ще участват, ще намерят кандидати за това нещо“.

В 17 населени места в Сливенско няма да се проведат избори за кмет, защото няма необходимият брой избиратели. След изборите там ще бъдат назначени кметски наместници, каза още говорителят на Общинската избирателна комисия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени