Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо и дълбокото в театъра

БНР Новини
Христо Пъдев
Снимка: Таня Димова

Ако го попитате кой е, той ще ви отговори, че е просто едно обикновено момче на 34 от Павел Баня. Знам го, защото вече го попитах. Той ми отговори точно това и не ме излъга.

Христо Пъдев наистина е обикновено момче. Говори с усмивка за нещата, независимо колко тежки могат да бъдат те. Стреми се към доброто и гледа да е над „дребните сплетни“. Оставя се на случайностите, радвам им се и дори черпи вдъхновение от тях. Върви си по пътя, който вярва, че ще го отведе в правилната посока. И засега прави точно това. Животът здраво го е закотвил на театралната сцена – независимо дали е тази в „Зад канала“, или пък някоя друга.

Христо е обикновено момче, но с много пластове. Откриваш ги в образите, в които се превъплъщава, откриваш ги и в естествен разговор за живота, професията на актьора, хубавото кино и най-вече за дълбокото в театъра. Именно дълбокото привлича Христо Пъдев. Дълбоките теми, които те грабват, завъртат те във вихрушката си и след това дълго те държат. Може дори да не те пуснат.

Той е висок, рижав и с усмивка. Не си създавайте обаче грешни впечатления, той може да бъде какъвто си поиска. Актьор е. Можете да го свържете с театралните постановки „Празникът“, „Пияните“, „Възвишение“, „Том Сойер“, а скоро и със „Сцени от един семеен живот“. Можете и в телевизионни проекти да го срещнете, но за тях ще оставя той да ви разкаже. Пуснете си звуковия файл за целта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна