Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов сложи официално край на кариерата си

Димитър Бербатов направи хеттрик срещу Ливърпул на 19 септември 2010 г.
Снимка: Ройтерс

Димитър Бербатов обяви официално края на футболната си кариера. Рекордьорът по голове за националния отбор съобщи, че е дошло време да спре, след като от близо две години няма отбор.

"Това решение го мисля отдавна, но сърце не ми даваше да призная. Това е краят на моя професионален футболен път. Дойде и този момент, той дойде отдавна, но когато обичаш нещо толкова много, не можеш да си признаеш", обяви 38-годишнитя Бербатов по Дарик..

Бербатов написа в Инстаграм, че не е избрал случайно 19 септември, за да обяви решението си. Днес се навършват девет години от хеттрика на благоевградчанина с екипа на Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул в най-голямото дерби на Англия. "Направих го по моя начин", добави знаменитата деветка.

"Още ми се играе, не го крия. Мисля, че ако се напъна, спокойно мога да играя тук (в България) до 40 години. Но проблемът е, че съм свикнал на много други неща, защото съм играл в чужбина", добави избираният рекордните седем пъти за футболист №1 у нас.

Професионалната кариера на Бербатов продължи почти 20 години. Той започна в отбора на Пирин, от където премина в ЦСКА. Последва трансфер в Байер (Леверкузен). Последва дълъг престой в Англия, където първо облече екипа на Тотнъм, а през 2008-а премина в Манчестър Юнайтед, с който спхечели титлата във Висшата лига и стана голмайстор на първенството. През 2012 г. нападателят отеди във Фулъм. После имаше престои в Монако и ПАОК.

Авторът на 48 гола с националния отбор на България не е играл от началото на 2018 г., когато прекрати договора си с индийския Керала Бластърс. Той прекара в Индия по-малко от шест месеца. След това към нападателя имаше няколко предложения от клубове, включително и такива от България.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна