Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

ТЕАТЪР

От 19.30 ч. в Нов театър НДК започва моноспектакълът на Тезджан Ферад - Джани “Прегръдката на ангела”. Автор на спектакъла е Светлана Лажова. Режисьор е Магдалена Ралчева.

От 19.00 ч. в Младежки театър “Николай Бинев” започва постановката на Ваня Щерева и Стайко Мурджев “По-полека”. Режисьор е Владимир Люцканов. Участват Филип Аврамов, Стилиян Стоянов, Юлиян Петров, Радина Думанян, Ния Кръстева, Александър Хаджиангелов, Тодор Дърлянов, Мария Сотирова, Рая Пеева и др.

От 19.00 ч. на камерната сцена в Народен театър “Иван Вазов” започва пиесата “Спускане от връх Морган” на Артър Милър. Режисьор е Николай Ламбрев-Михайловски. Сюжетът на спектакъла се завихря около персонажа на Валентин Ганев – реализиран мъж между 50-те, 60-те години, който се озовава в болница, след като претърпява катастрофа. И на свиждането с близките се оказва, че години наред той е имал две жени и деца от тях – като нито едното семейство, нито другото не е подозирало за съществуването на другото, и на всичкото отгоре са били щастливи. В ролите на двете съпруги са Параскева Джукелова и Илиана Коджабашева, Ева Данаилова е дъщерята, Йосиф Шамли е семейният адвокат и приятел, а Ева Тепавичарова е в ролята на състрадателната медицинска сестра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна