Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руските медии разсипаха ЦСКА Москва след загубата от Лудогорец

| обновено на 20.09.19 в 20:40
Антон Недялков: Не очаквах такава изразителна победа
Снимка: БТА

Руските медии подложиха на унищожителна критика отбора на ЦСКА Москва след вчерашната му загуба в Разград от Лудогорец в мач от първия кръг на груповия етап на турнира „Лига Европа“.

Шокът за любители на футбола в Русия е двоен, защото преди Лудогорец да разгроми в Разград ЦСКА Москва с 5:1, швейцарският Базел направи същото като домакин с отбора на Краснодар – 5:0.

„Унищожени. Размазани. Направени на посмешища. Употребата на всякакви крайни епитети е уместна“, пише авторитетният всекидневник „Спорт експрес“. „Топ отборите на Русия, на които сме свикнали да се възхищаваме, изгоряха с общ резултат 1:10 срещу европейски средняци: швейцарския Базел и българския Лудогорец, посочва изданието.

Авторът се възмущава, че футболистите на ЦСКА Москва така са се вцепенили пред отбор от никому неизвестни бразилци, румънци и българи, че все едно са играли срещу Барселона или Ливърпул.

„Разгром в Разград. ЦСКА получи пет гола от Лудогорец“ е заглавието на вестник „Советский спорт“.

„Започната от Краснодар в Базел вечер на футболните кошмари в Лига Европа беше продължена от армейците в България“, пише изданието. Вестник „Комерсант“ подчертава, че поражението на „Лудогорец Арена“ е най-голямото в историята на участията на ЦСКА Москва в Лига Европа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени