Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Готев: Euractiv.bg ще запълва липсата на медийна свобода

От днес вече е активен сайтът Euractiv.bg. Журналистът Георги Готев е убеден, че ще има интерес на потребителите към изданието. „Мисля да запълвам липсата на медийна свобода“, каза той в интервю за предаването „Преди всички“ и добави, че ще критикуват всички, защото това е работата на медиите.

„В България има медии-бухалки. Има огромна група медии, които нагнетяват омраза. Както вървят нещата, нашето общество ще се опростачи още повече. Това е целта, защото такова общество се управлява по-лесно“, коментира Георги Готев.

„Euractiv.com е корабът майка. Той е създаден преди 20 години. Всички в Европа знаят, че това е европейската медия, която е известна с това, че не само е на много езици, но и представя най-различни мнения. Ще правим същото в България. Ще правим България интересна също и на Европа“, подчерта още Готев и добави, че българският език е 12-ият на този сайт.

Появата на длъжността на европейски прокурор е важна крачка напред за ЕС, изказа мнение журналистът. По думите му е много важно как ще се сработи европейският прокурор с ОЛАФ, за да играят в един отбор. Той определи като разумно решението на премиера Бойко Борисов да подкрепи Лаура Кьовеши за поста.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени