Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът: Готови сме, нямаме търпение състезанието да започне

Ансамбъл - Стефани Кирякова, Симона Дянкова,Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова
Снимка: БНР

„Много харесваме тази зала. Играем тук с голямо удоволствие и вече нямаме търпение състезанието да започне. Атмосферата във зала тук, в Баку е страхотна. Ние се чувстваме вв форма и сме готови. Остава само да го покажем, когато трябва. Залата е чудесна само, че е по-светла. На нас ни е много удобна и много комфортна“, това заявиха Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Лаура Траатс след като днес направиха първия и единствен подиум за ансамблите преди утре да започнат участието си на световното първенство по художествена гимнастика в Баку.

Ансамбъл (жени) - Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и Симона Дянкова

„Мислим, че сме готови. Надявам се да имаме късмет, да успеем да запазим концентрацията си за да покажем съчетанията си в най-добрия им вид. Ние на всяко  едно състезание тръгваме с мисълта да си изиграем съчетанията по най-добрия начин. И на това световно ще дадем всичко от себе си да ги покажем и да ги изиграем. Като цяло не мислим за очакванията. Нашата основна цел, както казахме е  да си изиграем съчетанията“, допълниха Лаура Трааст и Мадлен Радуканова.


Момичетата на Весела Димитрова и на Михаела Маевска направиха изключително силна официална тренировка. Българките показаха класа и изключителна форма, като бяха един от малкото отбори, които изиграха и двете си композиции без грешка. Неточности и изпускания направиха основните ни конкуренти, като Русия, Украйна, Япония, Италия.

Ансамбъл - 5 топки

Утре световното първенство продължава с многобоя при ансамблите. Българките ще играят в първа група в компанията на ансамблите на Украйна, Япония, САЩ, Китай, Канада, и ще започнат участието си със съчетанието с три обръча и два чифта бухалки. Във втората група са петорките на Русия, Италия, Беларус, Израел, Испания.

Ансамбъл - три обръча и две чифта бухалки

Състезанието е олимпийска квалификация, като България, Русия и Италия вече имат спечелени визи за Токио от шампионата в София миналата година. Останалите отбори ще се борят за 5 квоти.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна