Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две ленти към „Кулата“ за празниците на АМ „Струма“ в горелия участък

Снимка: Кирил Фалин

В участъка от АМ „Струма“ край Дупница, където в средата на август горяха тонове отпадъци, се въвеждат две ленти за движение за леките автомобили и камионите до 12 т в посока „Кулата“ и една за София. Временната организация на движението влиза в сила от 14 ч. днес и ще продължи до 10 ч. на 23 септември.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават още, че от 10 ч. в понеделник до 14 ч. в петък следващата седмица ще има две ленти за движение за София и една за „Кулата“. Платното за Кулата от автомагистралата, което е засегнато от пожара, остава затворено за извършване на необходимите аварийно-възстановителни дейности, посочва АПИ.

От КАТ-Кюстендил не крият, че първоначално, когато преди месец бе въведена временната организация през виадукта, засегнат от пожара в депото за отпадъци, имало немалко водачи, които се обърквали, станаха и няколко, за радост, не тежки ПТП.

Гл. инспектор Радослав Боюклийски, шеф на КАТ-Пътна полиция в Кюстендил, коментира:

„Един е добър ученик, друг – малко по-зле. Така е и при шофьорите – има по-добри, има и по-калпави… Сега свикнаха, няма проблеми. Подпомагаме, помагаме, регулираме – само дано няма катастрофи“.

Превозните средства с маса по-голяма от 12 тона, включително и автобусите, пътуващи към Кулата ще се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по път I-1/Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по АМ „Струма“.

За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север" при с. Дяково.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени