Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тутракан празнува!

Тутракан празнува днес. 21 септември е обявен за Празник на града с решение на Общинския съвет от 1993 година. На този ден през 1940 година българската армия влиза в града и той е първият освободен български град след подписването на Крайовската спогодба, с която България си връща Южна Добруджа.

В 10:00 часа на амфитеатралната сцена в Крайдунавския парк ще започне надиграването на Клубовете за народни танци "Добруджа 2019". От 11:30 часа Общинският съвет ще проведе тържествено заседание, на което ще бъдат обявени удостоените със званието "Почетен гражданин на Тутракан и общината" и други отличия. Вечерта от 18:00 часа на откритата сцена в парк "Христо Ботев" е началото на концерта на Володя Стоянов и на младите таланти от Общински център за извънучилищни дейности.

Спортната част от програмата ще стартира с двудневен турнир по волейбол на 24 и 25 септември и ще продължи с турнир по футбол на 26 и 27 септември. И двете състезания ще се проведат на стадиона в СУ "Христо Ботев". Турнирът по стрийтбол ще е на 28 септември на игрището в Крайдунавския парк. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна