Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джамбазки е кандидатът на ВМРО за кмет на София

| обновено на 21.09.19 в 12:05
Снимка: Пресцентър ВМРО

Евродепутатът Ангел Джамбазки е кандидатът на ВМРО за кмет на София. Това обяви в централата на партията лидерът на организацията – вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. 

Издигнатият за кмет на София от ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки заяви: 

"Първата заповед, която ще издам като кмет на София, е администрацията в срок от 24 часа да подготви доклад за разрешаване на въпроса с незаконните постройки в гетата". 

"София има нужда от сериозно и отговорно отношение", подчерта още Джамбазки. Той информира, че детайлна четиригодишна управленска програма ще бъде представена следващата събота заедно с листата от кандидати за общински съветници на ВМРО. 

Кандидатът за кмет очерта основните си приоритети – "Отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на „Топлофикация“, събаряне на незаконните цигански гета, удвояване на общинската полиция, прекратяване на концесията на „Софийска вода“ след преглед, ако се наложи".

В приоритетите си Джамбазки акцентира върху развитието на крайните квартали: "София не е само жълтите павета. "Люлин" е София, "Дружба" е София, "Младост" е София, Нови Искър е София, Ботунец е София, Бухово е София. Мога да изреждам още 31 населени места в периферията на града, защото те в момента се чувстват точно така – периферия. София има нужда от внимание на транспортната схема, насочено натам".

"Местните избори са много по-важни от парламентарни и всякакви други избори, защото от хората, които се избират за кметове, зависи непосредствено ежедневният проблем на всеки български гражданин", подчерта Каракачанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна