Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов призова СЕМ да реши проблемите в БНР

| обновено на 21.09.19 в 12:45
Снимка: Светослава Кузманова

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че Съветът за електронни медии трябва да реши проблема в БНР. Той смята, че политиците трябва да се дистанцират от случващото си в Радиото, въпреки че те са избрали членовете на СЕМ.

"Каквото и да кажат политиците, те си имат своите политически пристрастия. Едни харесват политиката на Националното радио и ще го хвалят. Други, които не го харесват, ще го критикуват. Политиците нека останат две крачки встрани. Хайде, в края на краищата, от дебата на проблемите в Националното радио би ми се искало да се роди един истински дебат за журналистиката, нейното състояние и ниво в България като цяло, по всички медии". Това каза Каракачанов в отговор на въпрос как би коментирал свалянето на журналистката Силвия Великова от ефир и прекратяването на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на БНР за няколко часа на 13 септември.

В петък премиерът Бойко Борисов заяви, че управляващите подкрепят искането на БСП парламентарна анкетна комисия да се произнесе за кризата в Българското национално радио. Борисов поиска и пълна проверка на управлението на БНР от Сметната палата.

Прокуратурата вече прави проверка заради спирането на радиосигнала.

Съветът за електронни медии, след като изслуша както генералния директор Светослав Костов, така и представители на редколегията на "Хоризонт", реши, че също ще сезира прокуратурата, тъй като смята за нарушени два текста от Закона за радиото и телевизията.

Комисията по регулиране на съобщенията пък обяви, че е съставила акт заради спирането на ефира на "Хоризонт", като предвидената за това санкция е между 10 хиляди и 100 хиляди лева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени