Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проект „Слънчева гимнастика“ е благотворителната кауза подкрепена от мотоциклетната федерация

Снимка: БФ Мотоциклетизъм

15 мотоклуба от цялата страна ще се включат в мотоциклетен парад в подкрепа на децата със Синдром на Даун по време на финалните кръгове на BMU Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта и републиканския шампионат в същата дисциплина, предпоследния кръг на BMU Европейския шампионат по СуперМото, които ще се проведат на летищен комплекс Долна Митрополия събота и неделя.

Инициативата, организирана от Българската федерация по мотоциклетизъм , Сдружение „Widow’s Sons Bulgaria“, „Sofia Riders“ и Фондация „Движение на Българските Майки“ има за цел да се съберат средствата за реализирането на проекта „Слънчева гимнастика“. В него са включени деца със синдром на Даун от 3 до 15 години. Идеята е един път в седмицата, по един час, те да се занимават със спортна гимнастика, ритмика и танци. За може проектът „Слънчева гимнастика да стане реалност“, на организаторите е необходима сумата от 10 000 лева.

„Искаме да създадем отбор по гимнастика, ритмика и танци със деца със Синдром на Даун, които се отглеждат в своите семейства. Те имат възможност и ресурс да практикуват този спорт и да доказват себе си – емоционално, физически и психически. Те ще докажат, че спортът е нещо, от което имат нужда и което им дава много. Надявам си на състезанието в неделя на летище Долна Митрополия ние да се запознаем с всички, които имат желание да се запознаят с проекта, да им разкажем за него. Искаме да поканим всички мотористи и мотоклубове, които ще присъстват там, да направят това, което направиха от „Widow’s Sons Bulgaria“, защото ние имам доброволчески структури в цялата страна и да ни подкрепят“, това заяви Росица Букова – изпълнителен директор и член на УС на Фондация „Движение на Българските Майки“.

„Съединението прави силата – това не е просто надпис на сградата на Народното събрание. Нека покажем, че заедно можем да направим света по-добър. След приключване на тренировките в съботния ден ние, водени от полицейски автомобил, ще преминем като на парад по улиците на Плевен. За тази цел ще пуснем подписка, за да може центърът на града да бъде отворен за движение на мотори. Плевен и Велико Търново са двата града в България, в центровете на които движението на мотори е забранено“, това допълни вицепрезидентът на БФМ Даниел Капсъзов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна