Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири български тенисистки продължават в Созопол

Габриела Михайлова спаси мачбол и спечели мача си.
Снимка: Иво Димитров

Българките Петя Аршинкова, Габриела Михайлова, Зиновия Ванева и участващата с "уайлд кард" Стела Пеева се класираха за четвъртфиналите на международния турнир по тенис за жени на твърди кортове в комплекса "Санта Марина" край Созопол с награден фонд 15 хиляди долара.

Държавната шампионка и поставена под номер 3 Аршинкова надделя убедително над Лара Панфилов (Холандия) с 6:1, 6:2.
За място на полуфиналите тя ще срещне Елени Мцентлитзе (Гърция), която във втория кръг днес елиминира седмата в схемата Ани Вангелова с 6:3, 6:0.

Михайлова спаси мачбол и отстрани номер 8 Мириам Далакишвили (Грузия) в оспорван и драматичен мач с 1:6, 6:3, 7:6(5) след малко повече от три часа игра. Тя навакса изоставане от 1:4 гейма в третия сет, в който Далакишвили дори сервираше за победата при 5:4, когато пропусна мачбола.

Михайлова ще срещне в следващия кръг втората в схемата Оона Орпана (Финландия).

Ванева пък спечели срещу номер 5 Ана Хертел (Полша) със 7:5, 6:3, а на четвъртфиналите ще играе срещу рускинята Екатерина Рейнголд, която елиминира Лиа Каратанчева с 6:4, 6:3.

15-годишната Пеева победи четвъртата поставена Оана Гаврила от Румъния с 6:4, 7:5 и за първи път достигна до четвъртфинал в турнир на ITF при жените, в който утре тя ще се изправи срещу Михаела Кадлечкова (Словакия).
Кадлечкова се наложи над друга участваща с "уайлд кард" българка Денислава Глушкова със 7:5, 6:2.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна