Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лизо е втора седмица на върха в американския поп радиочарт, бележи рекорд в Билборд

Баладата Someone You Loved на Луис Капалди скочи до №3
Снимка: facebook.com/lewiscapaldi

СнимкаОбзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица

Втора поредна седмица Truth Hurts се радва на най-тежка ротация в ефира на американските поп станции. Неустоимият хит на Лизо е отбелязал 19, 609 излъчвания и е с аудитория от 95.664 милиона, според МидияБейз 24/7. Парчето регистрира и пета седмица на първото място в Билборд Хот 100 като така се превръща в най-дълго задържалата се на върха песен на женски солов рап артист. Truth Hurts е с по-добри показатели от тракове на други женски рап величия - феноменалното Bodak Yellow (Money Moves) на Карди Би и Doo Wop на Лорин Хил. 

В радио класацията под Лизо на номер 2 е Señorita на Шон Мендес и Камила Кабейо, а след скок от една позиция на номер 3 е Someone You Loved на Луис Капалди. 

От края на август Señorita и Higher Love Кайго и Уитни Хюстън са в едно непрестанно лутане между първото и второто място във Великобритания. Тази седмица изглежда е ред на Higher Love да е номер 1 (общо 4-ти път) с 7,924 излъчвания и  74.45 милиона импресии, според Рейдиомонитър. Номер 2 за Señorita, a Circles на Пост Малоун стъпва на номер 3 след скок от 8 места. 

Акцент от новите песни е предложение от рап артиста, продуцента, инфлуенсъра и филантропа Френч Монтана. Третият му студиен албум Montana е планиран за ноември. Актуалният сингъл на артистa е Writing On The Wall с участието на Пост Малоун и Карди Би. Наскоро Френч бе посочен за посланик на кампанията  в Щатите I Stand With Immigrants ( На Страната на Имигрантите Съм) - инициатива, която показва как имигрантите са допринесли за позитивна промяна в страната. Френч пристига в Ню Йорк от Мароко като дете и в интернет можете да намерите видео, в което той разказва за предизвикателствата, пред които е бил изправен и как те са го формирали като артист и човек.

Все по-ярко в листите се забелязва присъствието и на парче, отбелязало най-голям скок в излъчванията по станциите за арендби и хип-хоп в Щатите - Show Me Love. Това е първият релийз от предстоящия седми студиен албум на Алиша Кийс, който се очаква да излезе през следващите месеци. Песента представя артистична медитация върху различните емоционални състояния и прояви на любов, през които преминаваме в живота си. Show Me Love е една своеобразна ода за любовта, в която можем да чуем и Мигел.

За актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени