Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донaлд Тръмп одобри безвизово влизане в САЩ за гражданите на Полша

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално одобри включването на Полша в програмата, която позволява на чуждестранни граждани да пребивават на американска територия без виза в продължение на 90 дни, предаде ТАСС.

"Скоро ще подпиша и вече подписах няколко предварителни документа. Ще предоставим на Полша пълно отменяне на визите", каза днес Тръмп пред журналисти на Южната морава на Белия дом, преди да отлети за щата Мериленд.

Впоследствие Белият дом поясни, че Държавният департамент е номинирал днес Полша за включване в програмата за безвизов достъп. Според съобщението на Белия дом сега предстои министерството за вътрешна сигурност да предприеме необходимите стъпки за извършването на оценката и ако Полша бъде включена в списъка на страните от програмата, на нейните граждани ще бъде разрешено безвизово влизане в САЩ с цел туризъм или бизнес.

Миналата седмица Тръмп каза по време на срещата си с полския президент Анджей Дуда в Ню Йорк, че Вашингтон и Варшава работят по предоставянето на безвизов режим за полски граждани. Тогава Дуда изрази надежда, че това ще стане до края на тази година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна