Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов и престолонаследникът на Абу Даби обсъдиха активизирането на двустранното сътрудничество

Престолонаследникът на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян и премиерът Бойко Борисов преди разговорите им.
Снимка: Пресслужба на МС
Активизирането на двустранното сътрудничество е било тема на разговора на министър-председателя Бойко Борисов с престолонаследника на емирство Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян, съобщи правителствената пресслужба. Според българския премиер има голям потенциал за емиратски инвестиции в България в сектори като високи технологии, транспорт, земеделие, хранително-вкусова промишленост, енергетика и туризъм.

Българският министър-председател е акцентирал върху значението на секторното сътрудничество в сферата на вътрешните работи, борбата срещу организираната престъпност и тероризма. Според него двете страни могат да обменят ценен опит относно стабилността и сигурността.

Пред домакина Борисов е посочил, че двете страни играят важна роля в своите региони и имат сходни виждания и позиции по множество международни въпроси. Премиерът е изразил готовност страната ни да развива сътрудничество в областите от взаимен интерес поради геополитическата важност и взаимосвързаност на нашите региони".  Борисов е потвърдил участието на България в Световното универсално изложение EXPO 2020 в Дубай. Той е поканил шейхът и на официално посещение в България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!