Eмисия новини
от 07.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Безплатен онлайн достъп за обучение на български за гимназията в Босилеград

Снимка: Кирил Фалин

Фондация "Българска памет" в партньорство с образователна платформата осигуриха безплатен онлайн достъп за обучение на български език на преподаватели от гимназията в Босилеград. Така се компенсира липсата на учебници за паралелките, в които преподаването е на български език, каза директорът на учебното заведение Владимир Григоров.

"Ще бъде улеснено преподаването, ще може да се използват готовите уроци, които има, които съвпадат с програмата, която ние имаме. До някаква степен ще се улесни преподаването, понеже нямаме учебници на български език".

В гимназията се обучават ученици от 9-и до 12-и клас с по една парарелка на майчиния, български език. Поради реформата в образователния процес в Сърбия старите учебници не се превеждат от сръбски на български език, а нови все още не се доставят . С подкрепата на Фондация „Българска памет“ учителите вече имат достъп до над 15 000 видео урока и теста, съобразени с официалната училищна програма в платформата на "Уча.се".


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от