Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделският министър Десислава Танева е на двудневно посещение в Русия

Десислава Танева
Снимка: БГНЕС

Развитието на стокообмена на селскостопански продукти и храни между България и Русия и двустранното сътрудничество в сферата на ветеринарния и фитосанитарния контрол. Това са темите, които ще обсъди министърът на земеделието Десислава Танева по време на двудневно работно посещение в Москва по покана на руския си колега Дмитрий Патрушев.

Във водената от министър Танева делегация са включени заместник-министри, депутати от комисията по земеделие в Народното събрание, председателите и членове на асоциациите на селскостопанските производители и на зърнопроизводителите, директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Програмата на посещението за днес предвижда участие на българските гости в Международния агропромишлен форум и в международното изложение „Златна есен“.

Утре е срещата на Десислава Танева с руския министър на селското стопанство Дмитрий Патрушев. Очаква се двамата да обменят информация и опит в борбата срещу африканската чума по свинете, да обсъдят премахването на ограниченията върху вноса на български растителни продукти, както и възможността наши предприятия да получават сертификати за износ в Русия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна