Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Медея“ и на сцената на Театър „Азарян“

2
Снимка: Иван Мандевски

Постановката "Медея" на Десислава Шпатова по прочутата трагедия на Еврипид е създадена специално за програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Премиерата се състоя на 28 юни в Античния театър в Пловдив с участието на деца от различните етнически общности в града, преминали през обученията и съпътстващите събития на проекта „Медея“. Тогава целият екип беше подложен на голямо изпитание заради поройния дъжд, който постави под въпрос представянето на спектакъла. Но представление все пак имаше!

Сега „Медея“ се пренася на сцената на Театър „Азарян“, където ще се играе още няколко пъти до края на годината – на 13 и 14 ноември и на 2 декември. Представлението тази вечер започва от 18.30 часа, а в „Артефир“ гостува с актрисата Снежина Петрова, която изпълнява ролята на Медея.

В актьорския състав са още Ивайло Герасков (в ролята на Креон), Петър Дочев, Ивайло Драгиев, Станка Калчева, Койна Русева и Георги Гоцин, студенти от Нов български университет, както и група деца от кварталите „Факултета“ и „Филиповци“ в София. Сценографията е на Зина Генч и Христина Дякова, хореографията – на Анна Пампулова, а музиката – на Асен Аврамов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени