Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мръсната среда, задръстванията и корупцията дразнят пловдивчани

Като основни проблеми на Пловдив гражданите определят мръсната околна среда, организацията на движението и задръстванията, корупционните сделки и градския транспорт. 

Данните са от социологическо проучване на агенция „Неохрон“, проведено през първата седмица на октомври, в което са интервюирани 730 пълнолетни жители на община Пловдив, като извадката е представителна за пълнолетното население на града по пол, възраст и образование. Методиката на изследването е интервюта „очи в очи“ по домовете на анкетираните, като проучването е проведено със собствени средства.

Приблизително равен е процентът на хората, които определят Европейската столица на културата като много добра от една страна, и като провал – от друга.

Като много добра я оценяват едва 22 процента, а като провал и неуспешна – 20 процента.

„С много изпуснати шансове и несъществени изяви“ смятат, че е 35 процента от хората, а останалите 23 на сто нямат впечатления.

Сред местните медии лидер по доверие е в. „Марица“, следван от Пловдивската обществена телевизия и Радио Пловдив – сочи проучването на „Неохрон“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от