Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силно представяне на футболния отбор на БНР на Vivacom Media Group 2019

Храбрият отбор на БНР остави отлично впечатление.
Снимка: Архив

На 5 и 6 октомври, на терените на Национална футболна база "Бояна" за трета поредна година се проведе турнира по футбол за журналисти - Vivacom Media Cup. 

В надпреварата се включи и новосформираният отбор на Българското национално радио в състав: Петроний Евтов - капитан, Димитър Томов, Радослав Славев - вратар, Светлозар Дойчинов, Валентин Симеонов, Иван Искренов, Боян Бочев, Мирослав Кръстев, Явор Спасов и Христо Денев. 

Съставът на БНР попадна в трудна група с тимовете на колегите от Bulgaria ON Air и "Тема Спорт". В първия си двубой игралите в бяло радиожурналисти се представиха изключително достойно срещу двукратния първенец в турнира - Bulgaria On Air. Минималната загуба с 1:3 и най-вече силната колективна игра вдъхнаха увереност на отбора за следващия двубой.

В него състава на БНР демонстрира рязък и категоричен стил донесъл победата над "Тема Спорт" още в първото полувреме, отбелязвайки три бързи попадения. В първите 15 минути беше оформен и крайният резултат 3:1 в полза на представителите на обществената медия. 

С успеха съставът на Националното Радио за първи път в историята на футболния турнир за журналисти прескочи груповата фаза, влизайки в челната осмица. 

В най-оспорвания четвъртфинал радио отборът се изправи срещу старите им познайници - колегите от "24 часа". Мачът ще се запомни със задружния и непоколебим дух на отбора на БНР и изумителните спасявания на вратаря Радослав Славев, извадил състава в редица трудни ситуации. Респектираща беше и играта в отбрана на защитниците Светлозар Дойчинов и Мирослав Кръстев, а скоростта на нападателите Иван Искренов и Валентин Симеонов тормозеше противника през целия двубой. 

Капитанът Петроний Евтов в действие.

След края на редовните 30 минути победител не беше излъчен, така че се стигна до изпълнение на дузпи. При тях силите отново бяха изравнени и след 7 изпълнени наказателни удара и само два пропуснати, радиофоничните "бели" отстъпиха. 

И така с 3 мача - по една победа, равенство и загуба, голова разлика 4-4, и без нито един наказателен картон, отборът по футбол на Българското национално радио даде силна заявка за предстоящите медийни турнири. 

Поздравления за безапелационния победител във Vivacom Media Cup 2019 - съставът на Sportal.bg, надиграл категорично на финала bTV с 8:2. С бронзовите медали се окичи тимът на Bulgaria On Air. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени