Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камералия - новият музикален фестивал на София

Деветото издание на фестивала "Пиано Екстраваганца" е в разгара си, но артистичният му директор Людмил Ангелов вече представи нов фестивал, който започва на 10 октомври 2019 г. Форумът прави крачка встрани от чистата класическа музика, като в трите концерта от програмата му ясно се усеща етно звученето - танго и фламенко, както и джаз музика.
Първият концерт е на Квинтет "5/4 танго", който вече се срещна с публиката на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол тази година. В него са събрани музиканти от различни култури: редом до Людмил Ангелов на пианото ще застанат китаристът Цветан Недялков и контрабасистката Маргарита Калчева, както и гостите: Матиас Гонзалес от Аржентина - бандонеон и Йован Богосавлевич от Сърбия - цигулка. Техният концерт е на 10 октомври в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" от 19.30 ч.
Следват и два концерта в Софийска градска художествена галерия: на Фламенко трио (19 октомври) и на струнен квартет "Атом" от Полша (27 октомври).
Какво наложи създаването на този нов и по-различен фестивал - това обясни Людмил Ангелов на пресконференция по повод първото издание на "Камералия". Чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна