Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на туризма от България, Естония и Северна Македония се събират в Смолян

Снимка: http://smolyan-rodopi-evros.com

Международното туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона“ събира в Смолян хотелиери, туроператори, представители на държавни институции и местните власти, както и неправителствени организации в туристическия бранш от България, Естония и Северна Македония. Организатор на проявата е Регионалната асоциация „Родопи“.

Един от обсъжданите въпроси ще бъде дали и как се реализира концепцията за туристическо райониране на страната след приемането й през 2015 г.

„Ще има представяне на туристически район „Бургас“, на тракийския туристически район, на Софийския туристически район“, очерта някои от темите на форума изпълнителният директор на асоциацията Георги Пампоров.

„Ние много разчитаме и желаем вътрешният туризъм в България да бъде все по-активен, движението на хората да е така системно и да се посещават всички интересни кътчета на страната, а те са, бих казал, безброй", коментира още Пампоров.

За втора поредна година, като съпътстващо събитие, областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“, съвместно с община Смолян, организират и фермерски пазар, в който ще се включат 18 земеделски стопани и трима занаятчии от региона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна