Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски с втора победа като гост в НБЛ

Тити Папазов отново изхаби доста нерви за победата във Варна.
Снимка: БТА

Левски Лукойл записа втора победа в НБЛ след успех като гост на Черно море Тича с 82:62. Загубата е втора за "моряците".
За победителите Брандън Йънг завърши с 20 точки и 8 асистенции, а Куон Чийтъм допринесе с "дабъл-дабъл" - 16 точки и 10 борби, като добави и 7 асистенции.

За домакините успешно се представи Коча Йовович, който завърши с 5 точки, 9 борби, 10 асистенции и 3 откраднати топки, а най-резултатни бяха Симеон Илиев с "дабъл-дабъл" - 20 точки и 10 борби, и Мартин Йорданов 17 точки.

Столичани поведоха с тройка на Асен Великов в 30-ата секунда и до края на мача нито за момент не изпуснаха водачеството в резултата.

"Сините" постепенно увеличаваха аванса си, която достигна 20 точки малко след средата на втората четвърт при 41:21. До финалната сирена гостите без проблеми поддържаха двуцифрена преднина и заслужено стигнаха до успеха.

Треньорите на Черно море Тича Галин Стоянов и на Левски Лукойл Константин Папазов водеха целия мач от скамейките с фланелки в подкрепа на малкия Мартин Даниелов Илиев от Варна, който страда от остра лимфобластна левкемия и се нуждае от живото спасяваща трансплантация на стволови клетки, която струва 120 000 евро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!