Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България посреща Англия, важни двубои за Евро 2020 в Киев и Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер ще се изиграят седем срещи от евроквалификациите, като те ще бъдат в нашата група „А“, както и в „В“ и „Н“. Всички мачове са с един начален час - 21,45 наше време.

България приема Англия на Националния стадион „Васил Левски“. Отборът на Гарет Саутгейт е водач в класирането с 12 точки, а националите ни са последни с 3 точки. Мачът ще бъде предаван по програма „Хоризонт“ на БНР.

За последно българите спечелиха победа преди повече от година - на 13 октомври 2018-а, когато се наложиха с 2:1 над Кипър в София.

В другия двубоя от нашата група Косово посреща Черна гора. При победа домакините ще съберат 11 точки и ще останат в борбата за едно от първите две места.

В група „В“ в Киев е важният двубой между Украйна и Португалия, които се борят за първото място. Украинците водят с 16 точки от 6 мача, а Роналдо и компания са с 11 от 5 срещи.

Сериозен сблъсък на върха ще има в група „Н“, където Франция и Турция, които делят първото място с по 18 точки, се изправят в директен спор на „Стад дьо Франс“.

Квалификациите за Евро 2020 днес:

България - Англия
Косово - Черна гора
Литва - Сърбия
Украйна - Португалия
Франция - Турция
Исландия - Андора
Молдова – Албания.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!