Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Английски футболен запалянко почина в София, други двама са били бити

| обновено на 14.10.19 в 14:59
Английски фенове изпълниха центъра на София.
Снимка: БГНЕС

Английски футболен запалянко почина в София, след като беше приет в болница в неадекватно състояние. В лечебното заведение мъжът се е държал агресивно към лекарския екип и се е наложила намесата на полицията. Още два инцидента са станали в София с футболни запалянковци през изминалата нощ.

Починалият английски гражданин е бил приет тази сутрин в "Пирогов", след като е бил открит в неадекватно състояние. Той е бил взет от линейка и закаран до болничното заведение.

Малко по-късно в болницата той започнал да буйства, като е нападнал дежурния лекарски екип с нецензурни обиди. На място е пристигнал екип на полицията, който е успял да нормализира ситуацията. Малко по-късно преди да бъде закаран в РПУ, на английския гражданин му е прилошало, като на място са били извикани 2 нови екипа на Спешна медицинска помощ. Английският гражданин обаче е починал.

Други два случая с английски фенове от изминалата нощ също са предизвикали намесата на полицията.

Късно снощи на две места в София са открити двама привърженици на английския футболен отбор, които са били нападнати и бити. При първия инцидент мъж от Великобритания е пострадал на улица "Кърниградска". Той отказал намесата на спешна медицинска помощ. При втория инцидент друг англичанин е нападнат и бит на кръстовището на улиците "Солунска" и "Цар Асен I". Оказана му е медицинска помощ, след което е бил освободен.

Заради днешната футболна среща между отборите на Англия и България полицията в София предприема сериозни мерки за сигурност, засилено полицейско присъствие и присъствие на жандармерията има в целия център на града.

Тази вечер България приема отбора на Англия на Националния стадион „Васил Левски“ в среща от евроквалификациите. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна