Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФА на Англия призова УЕФА да разследва скандиранията на расистка основа в София

Футболната асоциация в Англия призова УЕФА да разследва скандиранията на расистка основа на част от публиката по време европейската квалификация между националните отбори на България и Англия, играна на Националния стадион „Васил Левски“ в София. Двубоят беше белязан от обиди към част от английските футболисти, а ФА нарече въпроса "спешен".

"Може да потвърдим, че играчите на Англия станаха обект на отблъскващи расистки скандирания по време на квалификационния мач за Евро 2020 срещу България. Това е неприемливо на всякакво ниво в спорта и сега целта ни е да окажем подкрепа за футболистите и щаба, които бяха замесени в случая. Тъжно е, но това не се случва за първи път с нашите футболисти. На всякакво ниво няма място за такова поведение в общественото и във футбола. Ще искаме от УЕФА да разследва спешно този въпрос", се казва в съобщението на Футболната асоциация.

Мачът на Националния стадион "Васил Левски", загубен от българите с 0:6, беше спиран на два пъти през първата част заради расистки скандирания от страна на част от българските запалянковци.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна