Eмисия новини
от 19.00 часа

Националният борд по туризъм с мерки след фалита на „Томас Кук“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финансови облекчения и повече средства за реклама предлагат от Националният борд по туризъм като мерки за преодоляване на последствията от фалита на туроператора „Томас Кук“.

От браншовата организация настояват за среща между държавата и бизнеса, в която да изложат предложенията си за устойчиво развитие на сектора през следващите години. Изпълнителният директор на Борда по туризъм Полина Карастоянова поясни:

„Възможност за финансови облекчения във връзка с обстоятелството при издадени фактури от хотелиерите, че дължи ДДС, корпоративен данък върху суми, които няма да бъдат получени поради независещи причини в резултат на фалита на Томас Кук. Възможност за рефинансиране чрез българската Банка за развитие на кредитите към частни банки, които част от собствениците няма да могат да обслужат, а това би довело до възможни фалити. Увеличаване на сумата за национална реклама до минимум 15 милиона евро годишно за всяка от следващите две години“.

От организацията настояват още за увеличаване на сумата за реклама чрез туроператорите за организирани пакетни пътувания срещу ангажимент за  допълнителни чартърни полети до минимум 20 милиона евро годишно за всяка от следващите две години.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от