Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Няма да подпиша търговска сделка с Китай, докато не се срещна със Си Цзинпин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че вероятно няма да подпише каквато и да било търговска сделка с Китай, докато не се срещне с китайския президент Си Цзинпин на предстоящия през ноември форум на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в Чили, предаде Ройтерс.

Говорейки пред репортери в Белия дом преди среща с италианския си колега Серджо Матарела, Тръмп посочи, че обявената през миналата седмица частична търговска сделка, определена от него като "първа фаза",  е в процес на формализиране на хартия и отново подчерта, че Китай е готов да започне да купува американска селскостопанска продукция.

Президентът на САЩ също така омаловажи сирийската криза, която е в резултат на нахлуването на турски войски в североизточния регион на страната, като заяви, че конфликтът е между Турция и Сирия и че е "добре" Русия да помогне на Дамаск.

Той допълни, че налагането на американски санкции срещу Турция би било по-добро, отколкото битки в региона.

Наскоро Тръмп изтегли американските войски от Сирия, но след това пренасочи част от тях, за да предотврати повторното разпространение на Ислямска държава в региона.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна