Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отпадна рано в Стокхолм

Григор Димитров за първи път загуби от Сам Куери.
Снимка: Stockholm Open

Григор Димитров отпадна от турнира по тенис на твърда настилка в зала в Стокхолм с награден фонд 635 750 евро, като отстъпи още в първия си мач на американеца Сам Куери с 7:6, 3:6, 6:7. Българинът, който е шампион в Стокхолм през 2013 г., бе поставен под номер 2 в основната схема и почиваше в първия кръг. А загубата от Куери е първа за българина в 4-те мача досега между двамата.

Димитров така и не успя да се справи през целия мач с мощния сервис на съперника, който записа 25 аса срещу едва 9 за него. Във всички критични моменти американецът се измъкваше с тежките си удари, което направи много трудна задачата на хасковлията и той не успя да реализира нито един пробив в целия мач. В първия сет тайбрек реши победителя, като в него Димитров поведе с 6:2 точки. Куери изравни за 6:6, но българинът достигна до нови два сетбола и при втория от тях успя да затвори частта и да поведе в резултата.

Решителен пробив на Куери в шестия гейм на втория сет осигури спечелването му от американеца, а в третия сет се повтори ситуацията от първия. Отново се стигна до тайбрек, но в него Куери имаше категорично предимство, като поведе с 5:0 и го спечели със 7:1 т. Главният проблем за българина бе в сервиса му, като той не успя да спечели нито една точка на свое подаване. 
С победата Куери си осигури класиране за четвъртфиналите, където ще срещне победителя от мача между испанеца Пабло Кареньо Буста и Джанлука Магер (Италия). За участието си Димитров ще вземе 20 точки за ранглистата и над 10 000 евро от наградния фонд.

В друг интересен мач от японецът Йошихито Нишиока надделя над номер 3 в схемата Тайлър Фриц (САЩ) със 7:5, 6:4.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна