Eмисия новини
от 03.00 часа

Болницата в Добрич получи апаратура за близо 104 000 лева

Спешно отделение в "МБАЛ-Добрич" АД
Снимка: Мая Щърбанова

Многопрофилната болница в Добрич получи като дарение от част от общините в областта апаратура на стойност от близо 104 000 лева. Техниката е за нуждите на вътрешното отделение, физикалната и рехабилитационната медицина. Очаква се нова апаратура и за отделението по ортопедия.

Във Второ вътрешно отделение е инсталирана нова ехографска система на стойност 35 000 лв., а средствата са отпуснати от община Генерал Тошево. С ехографската система ще бъдат проследявани пациенти със заболяване на гастроинтестиналния тракт.

В отделението по физикална и рехабилитационна медицина е доставена нова съвременна апаратура за компресотерапия. Тя ще се използва при пациенти със застой на лимфата. До този момент в град Добрич нито едно здравно заведение не е разполагало с такава.

В МБАЛ Добрич са доставени още пациентски монитор, инфузионни помпи и инфузомати. Предстои да бъде доставена и артроскопска система за отделението по ортопедия.


 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от