Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниела Якова: Работата в радиото ми дава достатъчно

Даниела Якова
Снимка: Личен архив

„Случайно или не в моя живот се е получило така, че да следвам пътя на баща си, който беше журналист, брат ми също. Може би не е случайно“. Това сподели в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“ водещата на „12+3“ и на „Рано в неделя“ по „Хоризонт“ Даниела Якова.

Както сама признава, в радиото е минала през всички възможни стъпала – от дежурство на телефоните, през анкетите, редактор, до водещ на предаване:

„Работата в радиото ми дава достатъчно и то е нещо като краста, не можеш без това. Дори по време на отпуск сме в час. Не съм си задавала въпроса дали искам да бъда нещо друго“.

Според Даниела да се учиш от грешките си е по-добре, отколкото от чуждите съвети:

„И в отношенията с дъщеря си, дори когато виждам, че бърка, не пренасям върху нея собствените си амбиции. Няма нищо лошо в това да се поучиш от своя грешка. Не съветът, не чуждият опит, а личният сблъсък с проблемите учи“.

За приятелствата:

„Медиите създават много познанства, приятелства - не. Колкото повече остарява един човек, толкова повече се разрежда бройката на неговите приятели, остават съвсем малък кръг, което не е лошо, защото така животът те кара да пречистваш хората около себе си“.

Интервюто с Даниела Якова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна