Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Български вестници
Снимка: БНР

„Регулират цените на вносните лекарства“, съобщава „Труд“. Максималната цена на лекарствата от паралелен внос не може да бъде по-висока от тази, на която се регистрира и продава медикаментът у нас. Това гласят промените в Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране на цените на лекарствените продукти. Текстовете са публикувани за обществено обсъждане на страницата на здравното министерство. Оттам смятат, че липсата на регулация би довела до различни цени на един и същи медикамент уточнява „Труд“.

„Селфи с инструктора ще доказва изпита за книжка“, пише в заглавие „24 часа“ и пояснява, че това предвижда електронен контрол на часовете на кандидат-шофьорите, разработван от Министерството на транспорта. Вестникът обяснява, че снимката на кандидат-шофьора с инструктора в колата ще е сред доказателствата, че часът за кормуване е действителен. В телефоните на курсиста и инструктора ще бъде качено приложение, което да управлява процеса. Електронната система ще локализира автомобила и ще дава старт на часа. В края на кормуването тя отново локализира къде е колата, отчита колко километра са изминати, при каква скорост, с какъв маршрут и кое упражнение е изработено. Накрая ще се прави финално селфи, допълва „24 часа“.

„Туроператори мамят с реални оферти за Нова година“, пише „Монитор“. Зарибяват клиентите с ниски цени в интернет, а после искат допълнително заплащане. Пред БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов посъветва хората да не се поддават лесно на анонси с известен натиск, като например: „Остава само още една свободна стая“. Това може да бъде трик, без да е нелоялна търговска практика, допълва той, цитиран от „Монитор“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна