Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 40 кг канабис са иззети във Видинско

Снимка: МВР-Видин

В мащабната специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, участвали служители от районните управления в Кула, Видин и Белоградчик.

В хода на проведено разследване криминалисти локализирали необитаем имот в гориста местност в района на село Толовица, община Макреш и започнали наблюдение, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Вчера, рано сутринта, униформените засекли трима мъже да влизат в къщата. В момент на сваляне на канабисови стръкове, окачени за сушене на сезалени въжета, били задържани 56-годишен жител на Белоградчик, 55-годишен видинчанин и 51-годишен от село Тополница, област Благоевград.

При извършеното претърсване разследващите установили и иззели 312 сухи растения с общо тегло 42 кг. Листната маса реагирала на канабис при полевия наркотест. Иззети били още раница, ръкавици, чували, лозарски ножици, намотка тел и свински опашки.

Сухи канабисови съцветия с общо тегло около 29 грама, съхранявани в стъклен буркан и картонена кутийка, открили и иззели криминалисти при последвало претърсване в имот, обитаван от 56-годишния, в град Белоградчик.

Тримата мъже са задържани с полицейска марка за срок до 24 часа в ареста. Случаят е докладван във видинската прокуратура. Продължава работата на разследващите по образуваното досъдебно производство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна