Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Костадинов разкри защо е избрал да остане в Арсенал

Георги Костадинов продължи договора си с руския Арсенал (Тула)
Снимка: архив

Българският национал Георги Костадинов продължи с два сезона договора си с Арсенал Тула до май 2022 година, съобщиха от елитния руски футболен клуб. 29-годишният дефанзивен халф пристигна в отбора от лятото на 2018 година от израелския Макаби (Хайфа).

През настоящата кампания той има 12 мача за Арсенал, а в кариерата си е записал общо 43 срещи с 1 гола и 1 асистенция за руския клуб. Костадинов, който има 21 мача и 3 гола за националния отбор на България, на клубно ниво също така е играл за Нефтохимик, Поморие, Лудогорец, Берое и Левски.

"В Арсенал всичко е на ниво. Има уважение между мен и хората в клуба. Целите в отбора отговарят на моите и нямаше причина да не приема предложението ми за нов договор. В Русия се чувствам отлично. Първенството е достатъчно силно и това ми допада. Футболът тук е силов, докато в Израел е по-техничен", каза пред "Хоризонт" Георги Костадинов. Той коментира и назначаването на Георги Дерменджиев за селекционер на националния ни отбор по футбол. Чуйте още от него:



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени