Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Понижение на средната заплата на Уолстрийт до 399 хил. долара през миналата година

Главният одитор на щата Ню Йорк Томас Динаполи съобщи днес, че заплатите на Уолстрийт са се понижили средно с 5,6% през миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Той оповести, че средната заплата през 2018 година, включително бонусите, на служителите в сектора на услуги с ценни книжа в Ню Йорк, е била 398 600 долара. Това представлява спад спрямо средна заплата от 422 500 долара през 2017-а година, което беше и най-високото равнище на заплащане на Уолстрийт от последната глобална финансовата криза през 2008 и 2009 година.

Понижението на заплатите следва намаляването на бонусите, което може да обхване над една трета от възнагражденията на Уолстрийт, отбелязва Асошиейтед прес.

Приходите в сектора на компаниите, работещи с ценни книжа, преди облагане с данъци, обаче са достигнали 15,1 млрд. долара през първите шест месеца на 2019 година. Това представлява увеличение с 11 процента спрямо същия период на миналата година и е най-доброто начало на годината от десетилетие насам.

Според Динаполи забавянето в световната икономика и други фактори обаче застрашават приходите на Уолстрийт през втората половина на 2019 година.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна