Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осман Октай: Всички се дразнят от модела „Доган“, но този модел управлява страната

Снимка: БГНЕС

„Откакто се създаде тази коалиция ГЕРБ и т.нар. „патриоти“, най-сериозната патерица, укрепваща стабилността на управлението през последните години, е ДПС. Реакцията на Мустафа Карадайъ след балотажа е фалшива“. Това каза пред БНР бившият зам.-председател на ДПС и политически анализатор Осман Октай.

„При обсъждането на бюджета за следващата година ще се разкрие как между първия тур на изборите и балотажа правителството прие проектобюджета, в който увеличи осигуровките за земеделските стопани, но и гласува за собственика на ТЕЦ - Варна Ахмед Доган 250 млн. лева, уж за разширяване на пристанищния комплекс, който е част от активите на ТЕЦ - Варна. Това показва, че ДПС и управляващите се притесняват от предстоящите скандали“, допълни Октай в предаването „Нещо повече“.

„ДПС се опитва да си вдигне цената и да замъгли този бюджетен хонорар, който е благодарност от министъра на финансите и от министър-председателя за това, което ГЕРБ получи от ДПС и на първия тур на местните избори, и на балотажа… ДПС не издигна свои кандидати в ключови за Движението градове“, каза още Осман Октай.

Според него управляващите ще отстъпят пред ДПС за още предимства, от които се облагодетелстват хора, приближени до модела „Доган“:

„Всички се дразнят от модела „Доган“, но този модел управлява страната", заключи Октай.

Интервюто с Осман Октай можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени