Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призиви за оставка на областното ръководство на ГЕРБ-Пазарджик

Снимка: БГНЕС

В открито писмо до Изпълнителната комисия  на ГЕРБ и до медиите учредители на партията в Пазарджик настояват за оставката на областното ръководство на ГЕРБ, заради лошо представяне на местните избори. Писмото е подписано от трима бивши членове на ГЕРБ и според областното ръководство това е лична позиция, която не отразява общото мнение на редовите партийни членове в областта.

В писмото се настоява да бъде сменен областният координатор на партията Найден Шопов, тъй като „ГЕРБ никога не е имала толкова слаби резултати в региона“. Разпространяването на писмото съвпада с деня, в който премиерът и лидер на партията Бойко Борисов свиква областните структури от страната за анализ на резултатите от местните избори. 

Найден Шопов заяви, че не познава авторите на писмото, тъй като те са изключени от партията още през 2007 година заради "техни лични амбиции, които са били продиктувани от користни цели и несъобразяване с мнението на членовете, симпатизантите и ръководството на партията“.

В ГЕРБ Пазарджик няма напрежение, каза още Найден Шопов 

"Отстъпление от резултатите на ПП ГЕРБ в областта няма. Единственото - в Пещера отстъпихме със 100 и няколко гласа от опонента, но там има други причини, като тепърва ще се анализират грешките за това, което се е случило“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна