Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад в битовата престъпност отчита пловдивската полиция

Голям спад при битовата престъпност отчита пловдивската полиция, съобщи пред Радио Пловдив директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев. 

За една година джебчийските кражби са намалели от 113 през 2018 г. на 57, взломните кражби - от 382 до 284 през тази година, домовите кражби - от 454 на 332. Грабежите са спаднали от 99 през миналата година на 83 през тази година. Големи успехи отчитаме и при борбата с нелегалните цехове за тютюн и акцизните стоки без бандерол, допълни още директорът на пловдивската полиция.

Той обясни, че веднага след полагането на клетва от всички новоизбрани кметове на общини в региона, ще се срещне с всеки един от тях, за да обсъди криминогенната обстановка и да се набележат мерки за нейното овладяване. Идеята е да във всяко населено място да има максимално често полицай. За целта разкрихме и доста полицейски приемни, допълни ст. комисар Рогачев. 

С множество прояви пловдивската полиция ще отбележи днешния си професионален празник. Утре на площадката пред спортна зала "Чайка" в Пловдив ще има демонстрации на възможностите и оборудването на специализираните полицейски сили. 

Директорът на пловдивската полиция честити професионалния празник на всички полицаи и им пожела здраве, дълъг и щастлив живот и много успехи в личен и професионален план.

За постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения са наградени 295 служители на пловдивската полиция. От министъра на вътрешните работи предметна награда – огнестрелно оръжие, получи главен инспектор Мирослав Петков, началник на сектор в отдел “Криминална полиция”. Други 4 служители са отличени с грамоти. Със заповед на главния секретар на МВР на 11 служители е обявена благодарност и писмена похвала.

Цялото интервю с Йордан Рогачев можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!