Eмисия новини
от часа

Пекин: Помпейо "петни" собствения си имидж, атакувайки Китайската комунистическа партия

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо "опетнява" собствения си образ, като атакува Китайската комунистическа партия, заяви в Туитър главният редактор на китайското англоезично издание Global Times Ху Ксин.

Ху Ксин, чието мнение западните медии обикновено описват, че е в унисон с официалната позиция на Пекин, написа: "Атаката на Помпейо срещу Китай и Китайската комунистическа партия (ККП) е идеологическо подстрекателство, което противоречи на факта, че светът и Китай са силно интегрирани в интересите си".

Той добави: "ККП промени съдбата на Китай, промени живота на китайския народ и наблегна на приятелските отношения с с всички държави. Злобното нападение на Помпейо срещу ККП само опетнява неговия собствен имидж, карайки го да изглежда политически предубеден, екстремен и нечестен".

Острата реакция на главния редактор Global Times е в резултат на изказване на Майк Помпейо по повод 30-ата годишнина от падането на Берлинската стена по-рано през деня, в което той посочи, че методите на Пекин за потискане на правата на човека са "ужасяващо подобни" на престъпленията, които се случваха в Източна Германия. Освен това той подчерта, че китайското комунистическо ръководство създава нова форма на авторитаризъм.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от