Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлий Павлов: Слави Трифонов регистрира партията си съзнателно късно

| обновено на 08.11.19 в 16:08
Юлий Павлов
Снимка: БГНЕС

“Картината е нова и естествено след като е нова има известни разлики, но базисно нещата се запазват същите може би с едно изключение, каза пред БНР социологът Юлий Павлов в коментар за политическата ситуация след местните избори и поясни:

“Ако сравним резултатите на ГЕРБ, които ГЕРБ получава - различни видове избори, вече не като хиляди гласове, а като проценти. Виждаме, че в последните пет-шест години на всички видове избори процентът на ГЕРБ се движи между 30,05 десети и 33,05 десети. На тези местни избори процентът е 32“.

“БСП през тези години има доста отклонения нагоре и надолу, от парламентарните избори насам процентът на БСП спада“, коментира още Павлов в интервю за предаването “Хоризонт за вас“.

За процентите на другите партии

“Останалите партии горе-долу поддържат един и същи процент. Примерно “Демократична България“, те са се явявали поотделно и заедно в различни комбинации и когато са били заедно със СДС, всички заедно десни партии, те са събирали около 9% от вота. Когато се явяват само “Демократична България“ формата (ДСБ и “Да, България!“) те събират 5-6%“.

Новите играчи на политическата сцена

“Слави Трифонов съвършено съзнателно регистрира партията си достатъчно късно, за да не му се налага да се тества веднага на тези избори, защото този тест нямаше да е много удачен за него“, каза Павлов и коментира още участието на Мая Манолова:

“Мая Манолова казва, че ще прави граждански проект, но то и ГЕРБ започна като граждански проект. Така че до тук нищо ново. Не вярвам да се съберат със Слави Трифонов. Имат различна биография, различна идеология и най-вече - два остри камъка брашно не мелят“.

Интервюто на Лъчезар Цветков с Юлий Павлов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна