Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намалиха глобата на пиян шофьор, влачил куче с колата си в Габрово

В нетрезво състояние мъжът влачил кучето, закачено със синджир за теглича на управлявания от него автомобил
Снимка: Pixabay

Габровският районен съд намали размера на наложената глоба на мъж, който в нетрезво състояние влачи куче, закачено със синджир за теглича на управлявания от него автомобил. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд.

Глобата от 1000 лева е максимума по член 62 ал. 1 от Закона за защита на животните, на който се основава наказателното постановление, издадено от Областната дирекция по безопасност на храните.

Извършителят на деянието поиска отмяна на постановеното, а Районният съд в Габрово намали определеният максимален размер на санкцията на 700 лева с оглед тежкото материално положение на жалбоподателя и с мотива, че проявената жестокост е инцидентен случай. 

Той е от лятото на 2017 година. Тогава жена, шофирала автомобила си по улица „Козещица“ в Габрово и спътникът ѝ станали свидетели на това как мъж влачи куче, закачено със синджир за теглича на управлявания от него автомобил. Успели да го спрат и подали сигнал. На място пристигнал и ветеринарен лекар, който установил сериозни увреждания по тялото на травмираното животно. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени