Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) изненада неприятно Левски

Александър Тонев е надскочил Живко Миланов от Левски
Снимка: sportal.bg

Отборът на Ботев (Пловдив) победи гостуващия Левски в среща от 16-ия кръг на футболното ни първенство. Така домакините постигнаха втори пореден успех и с 16 точки и се изкачи на десетото място в класирането. Софиянци пък прекъснаха серия от три поредни победи и с 35 точки падна на третата позиция.

Домакините започнаха по-добре и в 4-ата минута стигнаха до първи шанс. Фернандо Виана засече от десетина метра пас от дясно, но Милан Миятович показа рефлекс и изби с една ръка.

Левски постепенно изравни играта и в 40-ата минута създаде най-доброто си положение в срещата. Живко Миланов подаде от дясно към Дени Алар в наказателното поле около точката на дузпата, австриецът гардира с гръб към вратата и пусна към Паулиньо, който от десетина метра не успя да отправи достатъчно силен удар по тревата, за да затрудни Янко Георгиев.

Ботев поведе малко след почивката. В 47-ата минути при контраатака от дясно Тодор Неделев пусна отличен пас по тревата и Александър Тонев от 4-5 метра на далечната греда засече в мрежата, за да вкара първия си гол за сезона.

В 55-ата минута Станислав Шопов можеше да реши всичко, но направи пропуск. Той изведен сам срещу вратаря от Неделев, но не намери целта.
До края Ботев се беше прибрал в половината си, а Левски атакуваше, но без да стигне до по-сериозна ситуация пред Янко Георгиев.

В 64-ата минута Паулиньо се освободи на границата на наказателното поле и стреля към вратата, но топката се отклони от Кристиан Димитров и профуча над гредата.
   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!