Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер се върна в играта в Лондон

Роджър Федерер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шесткратният шампион от заключителните турнири на АТР Роджър Федерер запази шансовете си да се класира за полуфиналите в Лондон.

Швейцарецът надделя със 7:6(2), 6:3 над Матео Беретини от Италия за 79 минути игра в зала „О2“ и записа първата си победа в група „Бьорн Борг“.

В първата част всеки беше категоричен при свой сервис. Чак в 12-ия гейм Маестрото стигна до точка за пробив с цената на сетбол, но Беретини се справи. В последвалия тайбрек италианецът допусна първата двойна грешка в мача за 2:5 точки и след това Федерер затвори частта с ас и печеливш удар от форхенд.

Втората част започна с брейк на нула за швейцареца, който използва момента на разочарование на съперника и натисна. В осмия гейм Беретини стигна до три точки за връщане на пробива, но Федерер ги отрази и взе играта с осмия си ас. Веднага след това Роджър поведе с 40:15 при сервис на съперника и ликува при втория си мачпойн, когато сеченият форхенд на италианеца спря в мрежата.

Маестрото записа 23 печеливши удари (8 аса) при 16 непредизвикани грешки- Беретини завърши с 22 уинъра (6 аса) и 20 грешки. Втората загуба на италианеца го изхвърли от борбата за едно от първите две места.

Тази вечер от 22:00 часа наше време е двубоят от същата група между Новак Джокович и Доминик Тийм, които спечелиха първите си двубои.

За да достигне до полуфиналите в Лондон Федерер ще трябва да победи сърбина в мача помежду им в четвъртък.

Матео Беретини


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени