Eмисия новини
от 14.00 часа

Върховният съд отмени окончателно глобата за "Музикаутор" заради прекратения договор с БНР

Снимка: БГНЕС

Петчленен състав на Върховния административен съд отмени окончателно наложената от Комисията за защита на конкуренцията глоба от 56 678 лева на "Музикаутор". 

През 2018 година регулаторът санкционира организацията на автори и музикални издатели за управление на авторски права след сезиране от Българското национално радио заради едностранното прекратяване на договора, поради което в първите месеци на 2017 година общественото радио нямаше право да използва в програмите си репертоара на "Музикаутор". Това според КЗК е лишило БНР от възможност за ефективно конкуриране на пазара. 

В определението на петимата върховни съдии е записано, че от събраните доказателства в хода на административното производство не може да бъде направен еднозначен извод, че обществената медия е била възпрепятствана да осъществява стопанската си дейност. Комисията за защита на конкуренцията е осъдена да заплати на Сдружение „Мюзикаутор“ разноските по делото в размер на 2 760 лева. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Намериха незаконен улов в Монтанско

публикувано на 04.12.19 в 17:05