Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Илиев: За всеки е гордост и чест да бъде в националния отбор

Димчитър Илиев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

31-годишният лидер на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев за първи път беше повикан в националния ни отбор по футбол. Футболистът ще дебютира в приятелската среща срещу Парагвай на 17 ноември и в последната европейска квалификация срещу Чехия три дни по-късно.


"Много добре се чувствам, за всеки е гордост и чест да бъде в националния отбор на страната. Очаквам с нетърпение да дебютирам. И двата предстоящи мача са изключително важни, а най-важното е всички да покажем, че вървим в правилната посока и да загърбим лошите резултати. Това каза сега и старши треньорът- че каквото било-било и да вървим напред. Дали са важни резултатите?  Да, първият мач е контрола, но ние не гоним точки така или иначе. Изключително важно е да се покаже, че тръгваме в правилната посока. Треньорът ще определи задачите за всеки в тези два мача. За мене е голяма чест, че съм повикан и ще се опитам това да не бъде единична повиквателна. Със сигурност, всички повикани, ще се раздадат, защото това е лицето на българския футбол. Въпросът е да се покаже израстване. За мене лично е важно, че двата мача сега са в къщи, затова трябва да се постараем. Аз лично ще дам всичко от себе си. За мача с Англия какво да кажа? Дали си футболист или не- не е приятно. Когато не съм тук, съм фен. Не смятам, че има българи, на които им е приятно да се получават такива резултати“, сподели Илиев.

Илиев беше попитан и как реагира на факта, че не е бил викан от предишния национален треньор Красимир Балъков.

"Защо не съм бил викан? Всеки треньор си има свои виждания, той си избира състава, а и накрая по-голямата отговорност пада върху треньора, всичко е забравено от моя страна. Решението на Балъков няма защо да ме обижда. Както се вижда, новият треньор е преценил, че имам място и съм тук. Винаги ще има футболисти, които се смятат за пренебрегнати, винаги ще има критикуващи. И това не е само в нашия отбор, а в световен мащаб и са нормални неща. Имахме разговор целия отбор, опита се Дерменджиев да ни подскаже, че трябва да забравим това, което е било досега. От него лъха оптимизъм и той се опитва да го пренесе в отбора. Играчите пък не бива да се влияят нито от расисткия скандал в мача с Англия, нито от скандалите в БФС и последвалата оставка на президента на централата Борислав Михайлов. Работата на футболистите е да се представят на терена и не бива да се влияят от расизъм и други странични теми. Един футболист , като излезе на терена, трябва да се концентрира само върху играта си. А празните трибуни са най-тягостното нещо за един футболист. А с Чехия ще стане хубав мач срещу силен противник и съжалявам за това. Дано този факт не ни повлияе негативно“, каза още футболистът на Локомотив (Пловдив).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени